Εστιατόριο 17

Η Ιστορία μας

Ιστορία Πρώτη. 

Οδός Βουκουρεστίου. Αριθμός 17. Οι αθηναϊκές νύχτες, οι νύχτες του κονιάκ, αλλάζουν. Ακριβώς εκεί. Στον αριθμό 17. Τέλη του 1957, αρχές μιας κοσμικής ιστορίας.Ιστορία Δεύτερη.

Ο Φώτης Κρικζώνης είναι ο πρωταγωνιστής της. Ένα λαμπρό casting προσωπικοτήτων τον πλαισιώνει γύρω από τη μπάρα. Ψαθάς, Σοφοκλής Βενιζέλος, Παπαληγούρας, Λιδωρίκης, Ρώμας, Τσιριμώκος, Ελένη Βλάχου. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της τέχνης είναι όλοι εδώ. Στο bar 17.Ιστορία Τρίτη.

Μία ιστορία τυπωμένη σε εφημερίδες. “New York Times”, “Life”, “Herald Tribune”, φιλοξενούν στις σελίδες τους τη λέσχη “Αμφικτύων”, όπως αποκαλούσαν οι θαμώνες του, το 17.Ιστορία Τέταρτη.

Καλοκαιρινή νύχτα του ʼ62. Το ρολόι δείχνει περίπου δέκα. Η πόρτα ανοίγει και μπαίνουν δυο μπουκάλια “Jack Danielʼs”. Τα κρατάει ο ίδιος ο Φρανκ Σινάτρα. Ο Φώτης χρέωνε τότε το ουίσκι 21 δραχμές. Ο Σινάτρα του έδινε 30 αλλά ζήτησε να πίνει από το δικό του, σε ποτήρι old fashioned. Έγιναν φίλοι.Ιστορία Πέμπτη.

Συνέχεια της τέταρτης. « Αύριο θα πάω κρουαζιέρα αλλά όταν επιστρέψω, θα έρθω πάλι εδώ.» Ξαναπήγε και κάλεσε τον Φώτη στο Ηρώδειο, αλλά δεν μπορούσε να πάει. Ο Σινάτρα του έστειλε δώρο δώδεκα δίσκους του με αφιέρωση. Ακολούθησαν πολλοί. Σοφία Λόρεν, Μάρλον Μπράντο, Αριστοτέλης Ωνάσης, Τζάκι Κένεντι, Σταύρος Νιάρχος.


Ιστορία Έκτη.

Ο Φώτης Κρικζώνης συνεχίζει να φτιάχνει καινούργια κοκτέιλ. «Bullshot », «Orgasm», «Αμίλητο Νερό». Όλα, διεθνώς αναγνωρισμένα από το London Bartenders’ Association.


Ιστορία Έβδομη.

Ο άνθρωπος που έφερε το σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα στην Ελλάδα, ο Γιάννης Μαρής εμπνέεται από το 17. Το μυθιστόρημά του «Το κορίτσι του 17» κάνει μεγάλη επιτυχία. Αργότερα ως ταινία αποσπά το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Σημείωση. Το αγαπημένο του ουίσκι ήταν το Vat 69.


Ιστορία Όγδοη.

Το 17 αλλάζει διεύθυνση. Οδός Λυκαβητού, αριθμός 2. Αλλάζει και concept. Εκλεκτό φαγητό, συμπληρώνει τα διάσημα κοκτέιλ και ποτά του.


Ιστορία Ένατη. Λάμπρος, Μιχαήλ και Αλθαία Κρικζώνη. H νέα γενιά.


Ιστορία Δέκατη.

1995. Χειμώνας. Το 17 παραβιάζει το νέο περιοριστικό νυχτερινό ωράριο. Συνένοχοι, τη νύχτα αυτή, είναι πολιτικές προσωπικότητες από όλους τους χώρους. Τους ενώνει το κέφι, το τραγούδι και όπως πάντα η ζεστή ατμόσφαιρα του 17.Ιστορία Ενδέκατη.

Η ιστορία αυτή ξεκινά ακριβώς στις 12. Την ώρα που ξεκινούν κάθε ημέρα πολλά επαγγελματικά αλλά και προσωπικά ραντεβού, σε ένα από τα πιο κοσμικά σημεία της Αθήνας. Το τέλος της ιστορίας, κλείνει πάντα με ένα εξαιρετικό δείπνο.


Ιστορία Δωδέκατη.

Το 17 είναι το σύγχρονο επιχειρηματικό, οικονομικό και πολιτικό στέκι της Αθήνας. Η λίστα των επωνύμων είναι πολύ μεγάλη…


Ιστορία Δέκατη Τρίτη.

Η κουζίνα του 17. Δημιουργική ελληνική το μεσημέρι. Νότες μεσογειακής γαστρονομίας, το βράδυ.


Ιστορία Δέκατη Τέταρτη.

Συνδυάστε την με τις καλύτερες ελληνικές ποικιλίες κρασιών.


Ιστορία Δέκατη Πέμπτη.

Καλή σας όρεξη…!


Ιστορία Δέκατη Έκτη.

Παρένθεση. Οι νύχτες στο 17 συνοδεύονται από πιάνο και τραγούδι.


Ιστορία 17.

Η ιστορία του 17 συνεχίζεται…